default-header
HomeActiviteitenDe vorming van het landschap door de wind

De vorming van het landschap door de wind

  • Datum 02 juni 2024
  • Locatie Jachthut op den Hamer
    Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi en duurt ongeveer 2 uur. 

Water, wind en mens hebben een belangrijke rol gespeeld bij het ontstaan van Nationaal Park De Maasduinen. Water heeft de vormen in het landschap gecreëerd, de wind heeft de duinen gevormd en de mens heeft grote invloeden op de natuur gehad sinds de eerste mens zich in de omgeving vestigde. Tijdens deze excursie zullen speciale Maasduinengidsen dieper ingaan op het thema wind. Hoe heeft de wind de typische duinen gevormd? En wat is de rol van de wind vandaag de dag? Want dat de wind krachtig kan zijn blijkt wel aan de hoeveelheid omgewaaide bomen na een flinke storm.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

De vorming van het landschap door de wind