default-header
HomeActiviteitenDuinen van de Maas – Bleijenbeek

Duinen van de Maas – Bleijenbeek

  • Datum 07 juli 2024
  • Locatie Paviljoen Bleijenbeek
    Bleijenbeek 14, 5851 EE Afferden
    Navigeer je route

De excursie start om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats van Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851 EE in Afferden. Denk aan goed schoeisel en kleding passend bij het weer. De excursie duurt ongeveer 2 uur. 

Strik de schoenen maar stevig vast, want deze excursie laat de deelnemers kennismaken met de duinen van de Maas. Nationaal Park De Maasduinen is uniek: de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich namelijk in het gebied. Deze zijn door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind én mens. Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Duinen van de Maas – Bleijenbeek