default-header
HomeActiviteitenFort Hazepoot

Fort Hazepoot

  • Datum 08 juni 2024
  • Locatie Parkeerplaats tegenover Café Basten
    Lingsforterweg 133, 5944 BD in Arcen
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover Café Basten, Lingsforterweg 133, 5944 BD in Arcen en duurt ongeveer 2 uur. 

Noord-Limburg kent een roemrucht verleden. Zo hebben de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog geprobeerd een kanaal te graven tussen de Rijn en de Maas. De bedoeling was om dit kanaal te gebruiken voor handel en militaire doeleinden. Het Fort Hazepoot, wat goed verscholen ligt langs de weg, is een onderdeel van dit kanaal wat nooit afgemaakt is. Tijdens de wandeling zullen de gidsen ook langs een recent stukje geschiedenis wandelen. Het Limburgs Landschap heeft het Straelens Broek in oude glorie herstelt. Het gebied is moerassig en kent diverse plassen. Vele vogelsoorten zoals de zilverreiger maken daar dankbaar gebruik van. Denk aan goed schoeisel en kleding passend bij het weer.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Fort Hazepoot