default-header
HomeActiviteitenGratis lavendel en rozen uitsteken in Montfort

Gratis lavendel en rozen uitsteken in Montfort

  • Datum 23 juli 2024
  • Locatie Historische tuin Montfort
    Huysdijk 4, 6065 AC Montfort
    Navigeer je route

Voor wie nog wat extra struiken in de tuin kan gebruiken houdt Het Limburgs Landschap op dinsdag 23 juli een uitsteekactie. De actie vindt plaats tussen 10.00 uur en 15.00 uur in de Historische tuin Montfort. Parkeren kan langs het kasteel aan de Huysdijk 4, 6065 AC Montfort. Voor scheppen wordt gezorgd, neem zelf handschoenen en emmers of zakken mee om de planten mee naar huis te nemen, op = op.

Paarse lavendel en roze rozen
In de Historische tuin staan op dit moment de paarse lavendel en roze rozenstruiken in bloei. Hoewel het een prachtige gewaarwording is blijft een Historische tuin altijd in ontwikkeling en moeten deze soorten plaats gaan maken voor beter passende planten. Het Limburgs Landschap wil de huidige struiken graag een tweede kans geven door deze samen met de lokale bevolking en de vrijwilligers van de Historische tuin Montfort uit te steken en gratis weg te geven aan de harde werkers. Iedereen die tijd heeft en nog wat kleur in de tuin kan gebruiken is van harte welkom om mee te helpen.

Historische tuin
De historische tuin en het naastgelegen kasteel maakten vroeger deel uit van Heerlijkheid Montfort. De tuin was ooit verdwenen. Door historisch onderzoek is er een oude tekening van de tuin, uit 1740 gevonden. Ook is er in 1769 een mooie beschreven tekst gemaakt van de tuin welke in het onderzoek naar voren is gekomen. Op basis van deze informatie is er een tuinontwerp gemaakt. Inmiddels is de Historische tuin een aantal jaren in ontwikkeling en is nu de tijd rijp om met de nieuwe opgedane kennis de tuin verder vorm te geven. De tuin is vrij toegankelijk om lekker te wandelen of te genieten van de bloemen en planten. Het Limburgs Landschap onderhoudt de tuin samen met een groep enthousiaste vrijwilligers.

Gratis lavendel en rozen uitsteken in Montfort