default-header
HomeActiviteitenNacht van de Nacht op Landgoed de Hamert

Nacht van de Nacht op Landgoed de Hamert

  • Datum 26 oktober 2024
  • Locatie Jachthut op den Hamer
    Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi
    Navigeer je route

Bij hoge uitzondering organiseren we tijdens de Nacht van de Nacht een avondwandeling over Landgoed de Hamert. De excursie start om 19.30 uur vanaf Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, 5856 CK Wellerlooi. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Denk aan stevig schoeisel en kleding aangepast aan het weer. Een zaklamp is niet nodig. 

De Nacht van de Nacht is een jaarlijkse terugkerend evenement waarbij men op tal van locaties in heel Nederland kan genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Tijdens deze ‘nacht’ wordt stilgestaan bij het feit dat er in Nederland steeds minder echte donkere plekken zijn. Voor de dierenwereld is dat lastig en voor de mens jammer, want donker heeft een speciale sfeer. Ook Het Limburgs Landschap doet mee. Zo kan er op Landgoed de Hamert in Nationaal Park De Maasduinen genoten worden van de bijzondere sfeer en de stilte.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Nacht van de Nacht op Landgoed de Hamert