default-header
HomeActiviteitenOntdek de geschiedenis van De Maasduinen

Ontdek de geschiedenis van De Maasduinen

  • Datum 22 september 2024
  • Locatie Bezoekerscentrum De Maasduinen
    Bosserheide 3e, 5855 EA Well
    Navigeer je route

De wandeling start om 10.00 uur bij het Reindersmeer vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E, 5855 EA in Well. Denk aan stevig schoeisel. De excursie duurt ongeveer 2 uur. 

Nationaal Park De Maasduinen is uniek: de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich namelijk in het gebied. Deze zijn door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind én mens. Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Deze zal de wandelaar meenemen in het ontstaan van de Maasduinen  en de veranderingen in het gebied vanaf het begin van de zandwinning. Behalve historie is er natuurlijk genoeg aandacht voor het moois dat de natuur te bieden heeft en de prachtige vergezichten op het Reindersmeer.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Ontdek de geschiedenis van De Maasduinen