default-header
HomeActiviteitenVergezichten in De Maasduinen

Vergezichten in De Maasduinen

  • Datum 29 september 2024
  • Locatie Parkeerplaats 200 meter voorbij Activiteitencentrum De Zevenboom
    Navigeer je route

De wandeling start om 10.00 uur start vanaf de parkeerplaats 200 meter voorbij Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, 5851 AS in Afferden. Denk aan stevig schoeisel. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Het Bergerbos herbergt een afwisselende natuur met heidevelden, bosgebieden, stuifzand en vencomplexen. Er grazen Schotse hooglanders en Hollandse landgeiten die de deelnemers tijdens de wandeling misschien wel tegen gaan komen. Vanaf de toppen van de Maasduinen hebben we een prachtig uitzicht over het gebied. Zo wordt deze ochtend een bezoek gebracht aan het Quin. Als letterlijk hoogtepunt van deze wandeling mag een bezoek aan de uitkijktoren niet ontbreken. Vanaf daar kan bij mooi weer tot ver over de Maas en de Duitse grens gekeken worden.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

Vergezichten in De Maasduinen