default-header
HomeActiviteitenVroege vogelexcursie in Nationaal Park De Maasduinen

Vroege vogelexcursie in Nationaal Park De Maasduinen

  • Datum 12 mei 2024
  • Locatie Jachthut op den Hamer
    Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi
    Navigeer je route

De excursie start om 07.00 uur vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi en duurt ongeveer 2 uur. 

Om in Nationaal Park De Maasduinen optimaal te kunnen genieten van vogels, moet u vroeg uit de veren want vogels houden niet van uitslapen. Al vroeg in de ochtend brandt de strijd los om het mooiste lied. Door de grote variatie aan terreintypen kunnen we op Landgoed de Hamert een grote diversiteit aan vogels ontmoeten. Welke dat allemaal gaan zijn, is iedere keer weer anders. Om vogels goed te kunnen spotten raden wij het aan een eigen verrekijker mee te brengen. Denk ook aan stevig schoeisel en kleding passend bij het weer.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Vroege vogelexcursie in Nationaal Park De Maasduinen