default-header
HomeNieuwsKwartaalblad lente

Kwartaalblad lente

woensdag 24 maart 2021

Het is lente!

Bij elke seizoenwissel valt bij de donateurs van Het Limburgs Landschap het kwartaalblad op de deurmat. In dit nummer onder andere aandacht voor een nieuw aan te leggen jubileumbos. Het Limburgs Landschap wil in dit jubileumjaar in totaal 5 hectare nieuw bos aanleggen bij het Weerterbos. Help jij ook mee?

De natuur slaat op hol, ook Onder Water bij de stekelbaarzen, bekijk het hier en hier. In Aankopen en Beheerprojecten een kort overzicht van de aankopen en het beheer in het afgelopen kwartaal. Verder lees je in het blad dat we door het Elisabeth Strouven Fonds een nieuw kalkgrasland kunnen ontwikkelen bij Eys. Inmiddels is de 2e druk verschenen van ‘Uit en thuis bij Het Limburgs Landschap’ met als belangrijkste aanvulling het nieuw natuurgebied: Groeve Blom. Wist je trouwens dat je als Beschermer van Het Limburgs Landschap korting ontvangt bij Kasteeltuinen Arcen? In ons lentenummer lees je alles over het aankomende tuinseizoen.

In het hart van het magazine zit een leuk kinderboekje van Ditte Merle waarin kinderen alles leren over de bosanemoon. Doe mee aan de wedstrijd en win een kinderboek.

Hieronder kun je alvast een paar artikelen uit het blad lezen. Het hele tijdschrift lezen? Word Beschermer of vraag een gratis tijdschrift aan via nieuwsbrief@limburgs-landschap.nl

Lees hier over lente in Kasteeltuinen Arcen
Lees hier over kalkgrasland bij Eys
Lees hier Aankoop en Beheer
Lees hier over bosaanleg
Lees hier over de stekelbaars
Lees hier over Groeve Blom