default-header
HomeNatuurgebiedenBezoekerscentrum De Maasduinen

Bezoekerscentrum De Maasduinen

Aan het Reindersmeer, tussen de dorpen Nieuw-Bergen en Well, ligt Bezoekerscentrum De Maasduinen. Het gebouw is op zichzelf al bijzonder. Het staat niet, maar het hangt in een oude sluis. Het uitzicht vanaf het pand is spectaculair. Binnenin zijn culinair en informatief geïntegreerd. Het Bezoekerscentrum De Maasduinen ligt midden in Nationaal Park De Maasduinen en is gebouwd in de oude sluis die het Reindersmeer met het Leukermeer verbond. Het is vanzelfsprekend dé startplek om het Nationaal Park te verkennen. Naast uitgebreide info over de Maasduinen kunt u hier voor of na afloop terecht voor een heerlijke versnapering. Het grote terras biedt u een prachtig uitzicht over het water.

In en rondom het bezoekerscentrum is voor jong en oud van alles te beleven. Diverse korte en lange wandelroutes, een speelbos en een trekveer liggen voor u klaar. Dit is niet de enige locatie waar Het Limburgs Landschap informatie verstrekt over Nationaal Park De Maasduinen. Ook in Jachthut Op den Hamer vindt u daarover informatie. Deze ontvangstlocatie ligt in het zuidelijke deel van het Nationaal Park. Ook de Jachthut is een perfecte uitvalsbasis om via diverse wandel- en fietsroutes het zuidelijk deel van het Nationaal Park te verkennen.

 

Bekijk hier de kaart met wandelmogelijkheden
De Maasduinen

De Maasduinen is een langgerekt gebied en strekt zich uit van de Gennepse Hei in het noorden tot het Zwart Water in het zuiden. Hier ligt de langste rivierduinengordel van Nederland. Deze wordt behalve door Het Limburgs Landschap ook beheerd door de gemeente Bergen, Staatsbosbeheer en een aantal particuliere eigenaren. Met recht heeft een belangrijk deel van dit gebied de status van Nationaal Park. De Eckeltse Bergen en Landgoed De Hamert van Het Limburgs Landschap maken er deel van uit. Tezamen met de gebieden die ten noorden en ten zuiden van het Nationaal Park gelegen zijn kent deze langgerekte schakel van heide, bossen en vennen tussen Gennep en Venlo een keur aan wandel- en fietsroutes.