default-header
Home Vrijwilligers gezocht voor kloostertuin Hoogcruts

Vrijwilligers gezocht voor kloostertuin Hoogcruts

In het glooiende landschap tussen Margraten en De Plank vormt klooster Hoogcruts een echte blikvanger. Het Limburgs Landschap herstelde de oude kloosterruïne en zorgde ervoor dat de magie van het klooster bewaard bleef. Maar in de kloostertuin van Hoogcruts is nog altijd genoeg te doen, daarom zoekt Het Limburgs Landschap vrijwilligers.

Groene vingers of nog maar een beginnende tuinier? In de kloostertuin is voor iedereen wel een klus te vinden. In de huidige kloostertuin herinneren enkel de achttiende-eeuwse tuinmuur, het tuinpaviljoen en de monumentale bomen aan het verleden van Hoogcruts. Het is vrijwel zeker dat de tuin in het verleden in vier gelijke vakken was verdeeld. Toen Het Limburgs Landschap het klooster aankocht, bestond de tuin uit twee verschillende delen.

Nieuwe kloostertuin

Het nieuwe ontwerp van de kloostertuin borduurt voort op het verleden, de tweedeling is in stand gehouden. Fruit en groenten bepalen het beeld aan de ene kant terwijl gras en bomen het beeld aan de andere kant bepalen. De eerste vlakken zijn ingeplant en er staan wijnstokken. Voor het verder aanleggen en onderhouden van de kloostertuin van Hoogcruts gaat Het Limburgs Landschap een nieuw vrijwilligersteam vormen, dat onder leiding van de tuinbaas de kloostertuin weer vorm zal geven.

Wat vragen wij?
  • Interesse in het werken in een historisch park;
  • Enkele uren per maand beschikbaar (in overleg);
  • Je kunt zowel alleen als met anderen werken;
  • Je vindt het leuk om de handen uit de mouwen te steken;
Wat bieden wij?

Je komt te werken in een nieuw te vormen vrijwilligersteam waar in gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Wij zorgen voor een vrijwilligersovereenkomst, werkhandschoenen en gereedschap. Onze vrijwilligers zijn belangrijk voor ons dus wij zorgen ook jaarlijks voor een waarderingsbijeenkomst. Daarnaast kun je altijd komen genieten van je werkzaamheden bij Hoogcruts.

Interesse?

Meld je aan en vul het formulier in. Lees meer op www.hx..nl