default-header
Home Vertellers gezocht voor Historisch Park Kasteel Elsloo

Vertellers gezocht voor Historisch Park Kasteel Elsloo

Het Historiehuis van de Maasvallei, IVN Elsloo en Het Limburgs Landschap zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het verhaal willen vertellen over het historische park bij Kasteel Elsloo. Over het 9 hectare grote park in oud-Elsloo is zoveel te vertellen dat er met een vaste regelmaat een rondleiding of excursie gegeven kan worden.

Vertellen over monumentaal groen erfgoed
De omvorming van de bij het kasteel horende gronden tot een parkaanleg in nieuwe landschapstijl (1820) is door de familie Geloes gerealiseerd. Vandaag de dag is een groot deel van deze aanleg nog herkenbaar in het Kasteelpark van Elsloo. Wij zoeken enthousiaste gidsen die het leuk vinden om bezoekers mee te nemen en de historie van Kasteelpark Elsloo te delen. Natuurlijk word je ingewerkt door ervaren gidsen en krijg je ondersteuning en input vanuit de betrokken organisaties. Je werkt samen met andere vrijwilligers en hebt contact met geïnteresseerde bezoekers, van jong tot oud. De rondleidingen vinden met regelmaat plaats in de weekenden, maar kunnen – op aanvraag – ook op weekdagen gegeven worden.

Wat vragen wij?

  • Interesse in historie en groen;
  • Enkele uren per maand beschikbaar (in overleg);
  • Je kunt zowel alleen als met anderen werken;
  • Je vindt het leuk om je kennis te delen.

Wat bieden wij?
Je komt te werken in een nieuw te vormen vrijwilligersteam waar in gezamenlijk overleg veel mogelijk is. Wij zorgen voor een vrijwilligersovereenkomst. Onze vrijwilligers zijn belangrijk voor ons dus wij zorgen ook jaarlijks voor een waarderingsbijeenkomst. Daarnaast kun je altijd komen genieten van je werkzaamheden want het park is vrij toegankelijk dus iedereen is altijd van harte welkom om lekker te wandelen.

Interesse?
Ben jij onze gedroomde vrijwillige gids? Beschik je over enige natuurkennis, ben je bereid om je de geschiedenis van het historische park bij Kasteel Elsloo eigen te maken en kun je goed met mensen overweg? Meld je aan en vul het formulier in.

Meer informatie over het project is te vinden op www.leaderzuidlimburg.nl

 

 

Aanmelden als vrijwilliger