default-header
HomeActiviteitenBeschermersexcursie kasteelpark Elsloo

Beschermersexcursie kasteelpark Elsloo

  • Datum 09 oktober 2021
  • Locatie Kasteelpark Elsloo
    Kaakstraat, Terhagen
    Navigeer je route

Sinds de aankoop van Kasteel Elsloo en het bijbehorende park met het hellingbos heeft Het Limburgs Landschap veel werk verzet. We hebben onder andere het Theehuis kunnen herbouwen, de IVN-tuin heringericht en onlangs is de bijzondere Wapenkamer van Kasteel Elsloo gerestaureerd. Daarnaast heeft Kasteelpark Elsloo door haar rijke geschiedenis veel meer te bieden, zoals de verstopte watermolen in het kasteel. Tijdens het Erfgoedweekend op 9 en 10 oktober kunt u het gehele Kasteelpark Elsloo beleven. Op de zaterdag is dat exclusief voor onze Beschermers [met bezoek aan de Wapenkamer] en op zondag 10 oktober [geen bezoek aan de Wapenkamer mogelijk] voor het grote publiek.

Exclusief voor Beschermers: bezoek de gerestaureerde wapenkamer

De restauratie van de Wapenkamer in Kasteel Elsloo was mogelijk dankzij steun van onze achterban. U kunt daarom exclusief als Beschermer tijdens het Erfgoedweekend de Wapenkamer bezoeken, inclusief een bezoek aan de Slakmolen, de IVN botanische tuin en de rondwandeling over Kasteelpark Elsloo. Vergeet uw Beschermerspas niet.

Aanmelden

Om iedereen op een veilige manier de schoonheid van Kasteel en Kasteelpark Elsloo te laten zien is het noodzakelijk dat u vooraf een tijdslot reserveert. Wij verzoeken u om 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn zodat er stipt op tijd vertrokken kan worden. Te laat betekent helaas dat u niet mee kunt en vol is vol.

Let op: Het programma start bij entree aan de Kaakstraat in Elsloo. Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Auto’s kunnen parkeren op een van de plekken bij 6181 HR Terhagen. Volg de parkeeraanwijzingen. Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan en de excursie is alleen toegankelijk voor mensen die goed ter been zijn.

Voor een bezoek aan het kasteel dienen bezoekers een coronabewijs in de CoronaCheck-app te laten zien.

Beschermersexcursie kasteelpark Elsloo

Aanmelden voor Beschermersexcursie kasteelpark Elsloo

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap