default-header
HomeActiviteitenDe Duinen van de Maas – Eckeltse Bergen

De Duinen van de Maas – Eckeltse Bergen

  • Datum 14 augustus 2024
  • Locatie Parkeerplaats Eckeltse Bergen
    Ceresweg, 5854 PK in Bergen
    Navigeer je route

De excursie start om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats van de Eckeltse Bergen aan de Ceresweg, 5854 PK in Bergen (500 meter ten noorden van de speeltuin) en duurt ongeveer 2 uur. 

Strik de schoenen maar stevig vast, want deze excursie laat de deelnemers kennismaken met de duinen van de Maas. Nationaal Park De Maasduinen is uniek: de langste rivierduinengordel van Nederland bevindt zich namelijk in het gebied. Deze zijn door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind én mens. Ontdek de Maasduinen met haar naaldbossen te voet onder leiding van een gids. Maar let op: het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

 

De Duinen van de Maas – Eckeltse Bergen