default-header
HomeActiviteitenKinderactiviteit: De natuur bloeit en groeit

Kinderactiviteit: De natuur bloeit en groeit

  • Datum 10 maart 2024
  • Locatie Activiteitencentrum De Zevenboom
    Kapelstraat 71, 5851 AS in Afferden
    Navigeer je route

Zorg dat kinderen warm aangekleed zijn en goed schoeisel aan hebben, passend bij het weer en de wandeling. Er mag één ouder mee als begeleider, maar dat is niet nodig voor de activiteit.

In de winter lijkt de natuur vrijwel stil te staan. Niets is echter minder waar. Tijdens deze wandeling met spelelementen nemen de gidsen kinderen mee op een ontdekkingstocht. We ervaren hoe een eikel uitgroeit tot een plantje en wat de eikel daarbij nodig heeft. Tijdens de wandeling gaan we ook op zoek naar zaden van vorige herfst in de bodem om te zien wat er mee gebeurd is. In het voorjaar pompen bomen en struiken ook veel water uit de grond in de knoppen. Wat zit er in deze schatkistjes, die de gehele winter verstopt waren achter een stevig harnas.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Kinderactiviteit: De natuur bloeit en groeit

Aanmelden voor Kinderactiviteit: De natuur bloeit en groeit

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap