default-header
HomeActiviteitenKinderactiviteit: Speuren naar dieren in de Winterse Maasduinen

Kinderactiviteit: Speuren naar dieren in de Winterse Maasduinen

  • Datum 04 februari 2024
  • Locatie Activiteitencentrum De Zevenboom
    Kapelstraat 71, 5851 AS in Afferden
    Navigeer je route

Als we naar buiten kijken lijkt de natuur vrijwel stil te staan. Behalve de bladerloze bomen zitten ook de meeste diersoorten in een diepe winterslaap verstopt in hun holletje. Tijdens deze leerzame wandeling door de prachtige Maasduinen leren we de allerkleinste hoe je kunt zien dat er ook in de winter leven is in het bos. We gaan actief op zoek naar sporen van dieren die naar eten zoeken of naar holen van dieren die diep in een winterslaap zitten. Aan de hand van leuke spellen nemen onze gidsen de allerkleinste mee op een ontdekkingstocht in de winterse natuur van de Maasduinen. Na afloop van de wandeling is er in de Zevenboom een warme afsluiter.

De excursie start om 10:00 uur vanaf het activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, 5851 AS Affrreden en duurt ongeveer 2 uur. Zorg dat kinderen warm aangekleed zijn en goed schoeisel aan hebben, passend bij het weer en de wandeling. Er mag één ouder mee als begeleider, maar dat is niet nodig voor de activiteit.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Kinderactiviteit: Speuren naar dieren in de Winterse Maasduinen

Aanmelden voor Kinderactiviteit: Speuren naar dieren in de Winterse Maasduinen

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap