default-header
HomeActiviteitenKinderactiviteit: wollige wandeling

Kinderactiviteit: wollige wandeling

  • Datum 25 mei 2024
  • Locatie Activiteitencentrum De Zevenboom
    Kapelstraat 71, 5851 AS in Afferden
    Navigeer je route

Zorg voor warme kleding en goed schoeisel voor uw kinderen. Er mag één ouder mee als begeleider, maar dat is niet nodig voor de activiteit.

Schapen zijn niet alleen hele lieve dieren, maar hebben ook een hele belangrijke rol in de natuur. Tijdens deze voorjaarswandeling gaan we samen op zoek naar de herder, die in de buurt haar schapen laat grazen. Waarom grazen schapen eigenlijk en hoe kan dit bij dragen aan de leefomgeving van andere dieren? Dat gaan onze gidsen de allerkleinste laten zien. Ook gaan we kijken of de schapen nog hun warme wintertrui aan hebben of dat hun wollige vacht al is afgeschoren. Wellicht mogen we zelf ervaren hoe de wol van een schaap voelt en hoe dat deze zo zacht wordt.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Kinderactiviteit: wollige wandeling

Aanmelden voor Kinderactiviteit: wollige wandeling

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap