default-header
HomeActiviteitenLekker wandelen over De Hamert

Lekker wandelen over De Hamert

  • Datum 07 juli 2024
  • Locatie Jachthut op den Hamer
    Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi en duurt ongeveer 2 uur. Denk aan stevig schoeisel en kleding passend bij het weer.

Elk nationaal park vertelt een klein stukje van de geschiedenis van de Nederlandse natuur. In Nationaal Park De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland te vinden. Deze is ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Tijdens deze excursie gaan Maasduinengidsen de wandelaars meer laten zien over het ontstaan van het gebied. Zo is de invloed van de mens op Landgoed de Hamert goed zichtbaar; er ligt een groot Vorstengraf en er zijn ook sporen uit de Tweede Wereldoorlog zichtbaar.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Lekker wandelen over De Hamert