default-header
HomeActiviteitenSnoeicursus jonge hoogstamfruitbomen

Snoeicursus jonge hoogstamfruitbomen

 • Datum 20 maart 2023
 • Locatie IVN Home De Gaard
  Kasteelpark 36, 6121LH Born
  Navigeer je route
 • Workshop en oefendagen

  De theorieavond vindt plaats op maandag 20 maart van 19.00 – 21.30 uur in het IVN home De Gaard, Kasteelpark 36 in Born.

  De praktijkochtend is op zaterdag 25 maart van 9.00 – 13.00 uur in de gemeentelijke boomgaard te Schipperskerk, gelegen tussen de Parallelweg en de Berghaven.

Workshop en praktijkochtend snoeien hoogstamfruitbomen

Wil je appels eten? Dan moet je het snoeien niet vergeten. Vroeger al wisten mensen dat je pas lekker fruit krijgt van gezonde en goed gesnoeide bomen. Vooral het snoeien van jongere bomen wordt vergeten waardoor later rigoureuze ingrepen nodig zijn of takken uitbreken. Heb je altijd al willen weten hoe je een jonge hoogstamfruitboom moet snoeien en wil je je aansluiten bij een snoeigroep?

Op maandag 20 maart organiseert het Steunpunt Landschapsbeheer samen met het IVN Born – Land van Swentibold een cursus jonge hoogstamfruitbomen snoeien. De cursus bestaat uit een theorieavond met daaraan gekoppeld een praktijkochtend, waar je gaat snoeien. Aanmelden kan via onderstaand formulier, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot 25. Let op, omdat het een gekoppelde cursus is meld je je bij aanmelding zowel voor de theorieavond als de praktijkochtend aan.

De cursus is geschikt voor mensen zonder snoei-ervaring, maar zeker ook voor hoogstamliefhebbers en boomgaard-eigenaren, die hun kennis nog eens willen opfrissen/uitbreiden! Op de praktijkochtend gaan we vormsnoei toepassen op hoogstamfruitbomen die zo’n 5 jaar geleden geplant zijn.

Zin om te snoeien?

Het IVN is opzoek naar een groep enthousiaste snoeiers die, nadat ze deze cursus gevolgd hebben, jaarlijks in deze boomgaard aan de slag willen gaan. In deze snoeigroep wordt de nodige snoeikennis uitgewisseld en vind er wellicht kruisbestuiving plaats, zodat ook andere lokale boomgaarden met deze groep gesnoeid kunnen gaan worden!

Vragen of meer informatie:

Bel Stichting het Limburgs Landschap op 077-4737575 en vraag naar Cyrille Larosch of stuur een email naar landschapsbeheer@limburgs-landschap.nl

Snoeicursus jonge hoogstamfruitbomen

Aanmelden voor Snoeicursus jonge hoogstamfruitbomen

  Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap