default-header
HomeActiviteitenSteunpunt Landschapsbeheer: Instructie Zeisen

Steunpunt Landschapsbeheer: Instructie Zeisen

Voor wie het oude ambacht van het zeisen leren wil organiseert Stichting het Limburgs Landschap twee zeisinstructies in Sevenum en in Nuth. Tijdens de instructie leer je over het veilig gebruik van de zeis en natuurlijk leer je haar scherp te maken door wetten of haren.

Hoewel steeds meer machines je van gras of andere begroeiing afhelpen is daar ook nog altijd de zeis. Op het eerste oog een spannend stuk gereedschap. Magere Hein zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan dat imago. Maar ook een van de oudste en eigenlijk meest effectieve stukken gereedschap. Er is niets waarmee je onder zo veel omstandigheden kan maaien als met een zeis. Vrijwilligers in natuur en landschap merkten dit ook en zij pakken vaak de zeis op.

Deze praktijkinstructie duurt van 9 tot 14 uur en benodigde gereedschappen zijn aanwezig. Deelnemers die hun eigen zeis, wetsteen, haarspit en –hamer mee willen nemen kunnen met deze spullen aan de slag. Zorg voor veiligheidsschoenen of anders zo stevig mogelijk schoeisel.

De zeisinstructies worden in samenwerking met lokale vrijwilligers van IVN Beekdaelen-Nuth en de Groengroep Sevenum georganiseerd. Deelnemers die enthousiast worden over het zeis en natuurwerk kunnen zicht direct als vrijwilliger bij deze initiatieven aansluiten.

26 augustus van 9.00 tot 14.00 uur instructie in Sevenum
2 september van 9.00 tot 14.00 uur instructie in Nuth

Deelname kost 10 Euro, tickets kunnen worden gekocht via onze ticketshop.

Steunpunt Landschapsbeheer: Instructie Zeisen