default-header
HomeActiviteitenWaterwandeling Reindersmeer

Waterwandeling Reindersmeer

  • Datum 21 augustus 2022
  • Locatie Bezoekerscentrum De Maasduinen
    Bosserheide 3E, 5855 EA in Well
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf het Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E , 5855 EA in Well. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Water heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de vorming van het landschap van Nationaal Park De Maasduinen. In vroegere tijden stroomden namelijk zowel de Rijn als de Maas door dit gebied. Er zijn nog steeds sporen te vinden van het stroomgebied van de Rijn. Doordat er zoveel zand en grind in de bodem zit is er in het verleden ook veel afgegraven. Hierdoor ontstonden grote plassen zoals het Reindersmeer en het Leukermeer. Tijdens deze excursie vertellen Maasduinengidsen meer over de ontstaansgeschiedenis van het gebied.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Waterwandeling Reindersmeer