default-header
HomeActiviteitenWinter in aantocht

Winter in aantocht

  • Datum 01 december 2024
  • Locatie Jachthut op den Hamer
    Twistedenerweg 2, 5856 CK Wellerlooi
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, Wellerlooi. Zorg voor warme kleding en stevig schoeisel. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Nu de astronomische winter bijna van start gaat staat er weer van alles te gebeuren in Nationaal Park De Maasduinen. Vogels waarvan we tijdelijk afscheid moeten nemen omdat ze op trektocht gaan, terwijl we andere verwelkomen als wintergast. Bomen die hun laatste blaadjes verliezen en prachtig wit kleuren in de vroege ochtend met het rijp op de takken. Wat zal de winter ons dit jaar weer brengen? Wat dat betreft kan het letterlijk vriezen of dooien. De Maasduinengids zal al wandelend over Landgoed de Hamert vertellen over hoe de natuur zich opmaakt voor het koudste seizoen van het jaar.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Winter in aantocht