default-header
HomeActiviteitenZomerse gezinswandeling door De Ravenvennen

Zomerse gezinswandeling door De Ravenvennen

  • Datum 16 juni 2024
  • Locatie Parkeerplaats Het Limburgs Landschap aan De Voort
    Kruising Bongveldweg en Voortbeekstraat, 5943 AB in Lomm
    Navigeer je route

Ga mee met deze zomerse wandelexcursie speciaal voor het hele gezin door het natuurgebied de Ravenvennen. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan De Voort, de kruising Bongveldweg en Voortbeekstraat, 5943 AB in Lomm, gelegen aan de N271. De excursie duurt ongeveer 2 uur, kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis deelnemen. 

Tijdens deze educatieve en mooie wandeling voor het gehele gezin zal een gids je meenemen door het prachtige nog onontdekte natuurgebied de Ravenvennen. Het gebied bestaat uit enkele tientallen vennen omringd door heide en droog naald- en loofbos en kent een speciale ‘libellenroute’ die u kennis laat maken met deze boeiende groep van insecten. De gids neemt u mee naar de meest prachtige plekjes en zal volop aandacht hebben voor het landschap en de natuur van deze mooie omgeving.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Zomerse gezinswandeling door De Ravenvennen