default-header
HomeActiviteitenDe duinen van de Maas

De duinen van de Maas

  • Datum
  • Locatie Paviljoen Bleijenbeek
    Bleijenbeek 14, 5851 EE Afferden
    Navigeer je route

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Strik de schoenen maar stevig vast want deze excursie laat de deelnemers kennismaken met de duinen van de Maas. Het is soms stevig doorstappen om een Maasduin te beklimmen. Het gebied bestaat voor een groot deel uit naaldhout, voornamelijk grove den. Deze bomensoort was vroeger erg geliefd in de mijnbouw. Het heeft namelijk het karakter dat het heel hard gaat kraken als er veel druk op komt te staan. Hierdoor wisten de mijnwerkers dat de mijnschacht op instorten stond en ze zich snel uit de voeten moesten maken. Naast grove den is er plaatselijk ook de lariks te vinden, ook een naaldboom.

Op woensdag 3 mei vindt er een gratis excursie plaats in Nationaal Park De Maasduinen. Vertrek om 13.30 uur bij Paviljoen Bleijenbeek, Bleijenbeek 14, 5851 EE Afferden.  Aanmelden voor deze 2 uur durende excursie is niet nodig.

De duinen van de Maas