default-header
HomeActiviteitenErfgoedweekend Hoogcruts: Exclusief voor Beschermers

Erfgoedweekend Hoogcruts: Exclusief voor Beschermers

  • Datum 08 oktober 2022
  • Locatie Hoogcruts
    Hoogcruts 9 6255 NS Noorbeek
    Navigeer je route

Er zijn zo van die projecten waarbij niet alleen derden, maar waar soms zelfs collega’s binnen Het Limburgs Landschap zich afvragen: “Waar beginnen ze nu weer aan?” Bij de aankoop van de ruïne Hoogcruts tussen Noorbeek en Slenaken op enkele honderden meters van de rijksgrens met België deed die vraag kort de ronde. Natuurlijk gaat Het Limburgs Landschap nooit over één nacht ijs en bovendien hebben we inmiddels de nodige ervaring met het restaureren en herbestemmen van monumenten. Toch was het beginnen aan de ‘klus Hoogcruts’ iets van de buitencategorie. Inmiddels is er veel gebeurd aan het in 1979 afgebrande voormalige klooster. Sommige delen zijn gerestaureerd, maar er is vooral geconsolideerd. De ‘Vrienden van Hoogcruts’ speelden daarbij een waardevolle rol. Nu wordt er gewerkt aan een herbestemming door het organiseren van verschillende activiteiten. Kom het zelf bekijken tijdens een rondleiding op zaterdag 8 oktober.

Exclusief voor Beschermers

Wij kunnen ons werk niet doen zonder onze Beschermers. Op zaterdag 8 oktober verzorgen wij daarom voor onze Beschermers een exclusieve excursie bij Hoogcruts.

Verplicht aanmelden
Om alles goed te laten verlopen dient u vooraf een tijdslot te reserveren. U kunt met maximaal 2 personen deelnemen aan de excursie, en vol = vol. Vergeet uw Beschermerspas niet!

Zondag 9 oktober

Komt zaterdag 8 oktober niet zo goed uit? We organiseren ook rondleidingen op zondag 9 oktober. Aanmelden kan hier. 

Erfgoedweekend Hoogcruts: Exclusief voor Beschermers

Aanmelden voor Erfgoedweekend Hoogcruts: Exclusief voor Beschermers


    Meer activiteiten