default-header
HomeActiviteitenErfgoedweekend Villa Nieuw Ehrenstein

Erfgoedweekend Villa Nieuw Ehrenstein

  • Datum 10 september 2022
  • Locatie Nieuw Ehrenstein
    Nieuw-Erensteinerweg 5, 6468 PD Kerkrade
    Navigeer je route

Toen Het Limburgs Landschap in 2015 de Anstelvallei in Kerkrade kocht stond daar het volledig vervallen complex Nieuw Ehrenstein. In de sinds 2019 gerestaureerde boerderij zit nu een brasserie en de Villa is recent in oude luister hersteld. Het complex is even historisch verantwoord als duurzaam gerestaureerd. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk onderwerp voor Het Limburgs Landschap, maar tegelijkertijd wilden we geen zonnepanelen leggen op zo’n beeldbepalend monument als Nieuw Ehrenstein. Daarom zijn we op zoek gegaan naar andere manieren om zonnewarmte op te slaan. Ook restwarmte vanuit de brasserie wordt opgeslagen voor de koudere dagen. Daarnaast is het gebouw bij de restauratie zeer goed geïsoleerd. Nieuw Ehrenstein is door al deze duurzame toepassingen misschien wel één van de meest duurzame monumenten van Limburg.

De restauratie van Nieuw Ehrenstein en het omliggende landschap hadden wij nooit kunnen doen zonder onze Beschermers. Vandaar dat wij voor Beschermers om 10, 11 en 13 uur speciale en exclusieve Beschermersexcursies organiseren. Om 12 uur en de excursies vanaf 14 uur zijn publieksexcursies. Tijdens het erfgoedweekend krijgt u de unieke kans om in de historische villa binnen te kijken.

 

Zondag 11 september

Komt zaterdag 10 september niet zo goed uit? Op zondag 11 september organiseren wij ook een aantal rondleidingen door Villa Nieuw Ehrenstein. Aanmelden kan hier. 

Erfgoedweekend Villa Nieuw Ehrenstein
Erfgoedweekend Villa Nieuw Ehrenstein
Erfgoedweekend Villa Nieuw Ehrenstein

Aanmelden voor Erfgoedweekend Villa Nieuw Ehrenstein

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap