default-header
HomeActiviteitenGenieten tot je paars ziet op Landgoed de Hamert

Genieten tot je paars ziet op Landgoed de Hamert

  • Datum 04 augustus 2024
  • Locatie Jachthut op den Hamer
    Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi
    Navigeer je route

De excursie start om 10.00 uur vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi. Denk aan stevig schoeisel. De excursie duurt ongeveer 2 uur.

Het is augustus en dat betekent dat de heide weer gaat bloeien. Deze maand kleurt de heide prachtig paars. Op Landgoed de Hamert groeit hoofdzakelijk de struikheide. Dit plantje heeft paarse, trosvormige bloemen. Om de heide in topconditie te houden, wordt de heide begraasd door Kempische heideschapen. Ze houden zo de grassen en onkruid tussen de heide kort zodat dit niet kan overwoekeren. Met een beetje geluk zullen de wandelaars deze dieren ook tegenkomen. De Maasduinengidsen zullen er van alles over vertellen.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Genieten tot je paars ziet op Landgoed de Hamert