default-header
HomeActiviteitenNacht van de Nacht in het Jammerdal

Nacht van de Nacht in het Jammerdal

De Nacht van de Nacht is een jaarlijkse terugkerend evenement waarbij men op tal van locaties in heel Nederland kan genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Tijdens deze ‘nacht’ wordt stilgestaan bij het feit dat er in Nederland steeds minder echte donkere plekken zijn. Voor de dierenwereld is dat lastig en voor de mens jammer, want donker heeft een speciale sfeer. Ook Het Limburgs Landschap doet mee. Zo kan er in het Jammerdal bij Venlo genoten worden van de bijzondere sfeer en de stilte.

Het ‘Jaomerdal’ is een gevarieerd terrein dat in Venlose liedjes wordt bezongen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, vanwege de verbinding met de Groote Heide, de Maas en de Meinweg. Het hele gebied heeft onder invloed gestaan van klei- en zandwinning, wat veel verrassingen in het reliëf heeft opgeleverd. Flora en fauna zijn divers vertegenwoordigd door de verscheidenheid van landschap: van hoog naar laag met groeven en heuvels.

Denk aan het dragen van goed schoeisel. Onze ogen wennen snel aan het donker dus neem géén zaklamp mee. Aanmelden voor deze unieke excursie is verplicht.

Nacht van de Nacht in het Jammerdal

Aanmelden voor Nacht van de Nacht in het Jammerdal

    Ik ontvang graag eenmalig meer informatie over Het Limburgs Landschap