• December Hamert

   

   

   

   

   

   

  Namens de natuur uw gastheer

 • December Cottessen

  Lees het landschap

 • December Mortelshof

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • December Zwart Water

    

  Namens de natuur uw gastheer

 • December Jammerdal

   

   

   

   

   

   

   

  Geleend van onze kinderen

 • December Maascorridor

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Start werkzaamheden Heukelomse Beek

Start werkzaamheden Heukelomse Beek
vrijdag, 27 februari 2015
 
Op Vrijdag 27 februari vond de officiële start plaats van de werkzaamheden aan de Heukelomsebeek.

 

Herinrichting van het gebied

Het komend jaar wordt het dal van de Heukelomsebeek [foto Henk Heijligers] en de gronden er omheen opnieuw ingericht. Er ontstaat een gebied dat inspeelt op de wisselende waterstanden van de Maas. Dat rekening houdt met de agrariërs die er gebruik van maken. In de beekdalen worden nieuwe natuurgebieden aangelegd, met nieuwe fiets- en wandelpaden zodat u kunt genieten van een mooi, natuurlijk en waterrijk gebied.

Samen aan het werk
Heukelomsebeek is een samenwerkingsproject van de provincie Limburg, Waterschap Peel en Maasvallei, Rijkswaterstaat, Stichting Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer, Stichting Natuurlijk Heukelomse Beekdal en de gemeente Bergen. Het plan is uitgewerkt onder begeleiding van Dienst Landelijk Gebied. Gedeputeerde Patrick van de Broeck, wethouder Buiting, bestuurder Sjraar Roelofs van het waterschap en Ger Frenken, directeur van Stichting het Limburgs Landschap, verrichten de officiële opening.

Planning en werkzaamheden
De werkzaamheden starten begin maart en worden volgens plan eind 2015 afgerond. De belangrijkste graafwerkzaamheden vinden plaatsen tussen maart en juli. Binnenkort ontvangen de bewoners van Bergen, Aijen en Heukelom hierover meer informatie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Heukelomsebeek op www.bergen.nl of de website van de provincie Limburg, http://www.limburg.nl/Beleid/Natuur_en_Landschap/Projecten

Er op uit