• Januari Grooteheide

  Namens de natuur uw gastheer 

   

   

   

   

   

   

   

 • Januari Maas

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

 • Januari Sarsven

   

  Geleend van onze kinderen

 • Januari Dubbroek

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

Plafondschildering Kasteel Arcen klaar

Plafondschildering Kasteel Arcen klaar
vrijdag, 26 augustus 2016
 
Restauratie plafondschildering Kasteel Arcen klaar 
Steun publiek legde de basis
 
In de Kasteeltuinen Arcen is donderdag 25 augustus na een ingrijpende restauratie de waardevolle 18e eeuwse plafondschildering van de Romeinse godin Flora opgeleverd. De voorstelling zit in een geschilderde lijst met gezichtsbedrog, waardoor een ruimtelijke doorkijk naar de hemel ontstaat. 
 
Tijdens de restauratie zijn bijzondere schildertechnische vondsten gedaan. De schildering is aangebracht op een kalkpleisterlaag en niet op doek en dat is uniek. Hoewel de schildering in zeer slechte staat was hebben de restauratoren van het Restauratieatelier Limburg (SRAL) de plafondschildering in oude glorie kunnen herstellen. 
 
Dank
Dankzij schenkingen van veel bezoekers, de provincie Limburg en het Honselersdijk Fonds een fonds op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds is Het Limburgs Landschap in staat gesteld dit werk te laten uitvoeren. De restauratie heeft maanden geduurd en nu die afgesloten is kunnen bezoekers de plafondschildering weer in volle glorie bekijken. 
 
Flora voor SRAL IMG 0213
Flora na HH DSCF3354 
  
 
Een detail van de plafondschildering, voor en na de restauratie door het Restauratieatelier Limburg. Foto SRAL en Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.
 
 
 
 

Er op uit