• Januari Grooteheide

  Namens de natuur uw gastheer 

   

   

   

   

   

   

   

 • Januari Dubbroek

   

   

   

   

   

   

   

  Landschap, meer dan natuur alleen

 • Januari Sarsven

   

  Geleend van onze kinderen

 • Januari Maas

   

   

   

   

   

  Dicht bij de mens, dicht bij de natuur

Publieksactiviteiten Oude Pastorie

Publieksactiviteiten Oude Pastorie
dinsdag, 27 september 2016
 
Bezoekerscentrum Limburgs Landschap geopend
 
Het Limburgs Landschap heeft met steun van velen in een paar jaar tijd de ru├»ne van de Oude Pastorie in Beek weten om te toveren tot een mooi bezoekerscentrum [foto Andre Pijpers]. Het gebouw vertelt weer zijn verhaal. Van Ridders van de Duitse Orde, de kruistochten, historische landbouw, tot soortenrijkdom in de natuur. Ook kan de bezoeker er wandelroutes ophalen om de streek te verkennen. Het is een ideale vertrekplek om op zoek te gaan naar de mooiste plekken in de buurt. De historische gracht rondom het mooie gebouw is op basis van archeologische opgravingen weer opnieuw aangelegd. Het gebouw met streekeigen materialen is een monumentale aanwinst. Nu al kan iedereen genieten van het fraaie uitzicht op het Beekse buitengebied. 
 
Zelf ontdekken
Ook in het gebouw is er voor het publiek van alles te ontdekken. Er is een speciale ruimte waar kinderen terecht kunnen. En wie na een wandeling of fietstocht iets wil gebruiken, kan terecht aan de educatieve tafels. Leuke weetjes over de natuur terwijl de bezoeker geniet van iets te drinken of wat anders lekkers. De producten komen zoveel als mogelijk uit de streek.
 
Extra activiteiten
Om bezoekers de bijzondere geschiedenis van Beek en de Oude Pastorie te laten ontdekken, zijn er ook extra activiteiten. Zo worden er op zondag 2 en zondag 16 oktober lezingen gehouden en zijn er kleinschalige muziekoptredens. De voorstellingen in het Bezoekerscentrum de Oude Pastorie zijn gratis. Het centrum is open van 11.00 uur tot 18.00 uur. 
 
Programma zondagmiddag 2 oktober
 
Vanaf 12.00 uur: kinderactiviteiten met herfstknutselen en beestjes zoeken.
 
13.30 uur: Baeker Kleppermen
14.00 uur: lezing Duitse Orde
14.30 uur: Baeker Kleppermen
15.00 uur: lezing Bandkeramiek
16.00 uur: lezing Bandkeramiek
 

Er op uit